Olymp Trade Malaysia

Olymp Trade adalah platform perdagangan pelbagai aset yang dimiliki oleh Saledo Global LLC, didaftarkan di: First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, P. O Box 1574, James Street, Kingstown, St. Vincent & the Grenadines.

Ia dilancarkan pada 2014. Olymp Trade menawarkan Fixed time trades. Ia agak berbeza daripada platform lain kerana ia menawarkan aset yang pelbagai. Juga, sebab lain mengapa Olymptrade secara uniknya berbeza daripada perkhidmatan kewangan lain, adalah tahap kemasukannya yang rendah akaun demo percuma tersedia untuk setiap pedagang.

PENDAFTARAN mula sekarang!

Olymp Trade Malaysia

Pengenalan

Berdagang di Olymp adalah agak menarik kerana anda dapat menikmati perdagangan dengan deposit serendah $10. Tambahan lagi, dagangan minimum yang anda boleh lakukan ialah $1. Jelasnya, dengan angka sebegini, kelihatan mereka tidak berminat dengan pedagang berjaya.

Oleh itu, dalam ulasan ini, kami akan memberikan pandangan mendalam tentang Olymp Trade dan beberapa faktor utama yang menjadikannya unik. Ulasan ini akan mendedahkan kenapa platform ini berbeza daripada pesaing, bagaimana sistem yang dipermudah itu membuatkannya unik dan jenis akaun berbeza serta bonus yang tersedia. Bagaimanapun, sebelum kita melihat pada perkara utama ini, mari lihat dahulu pada kefungsiannya dan bagaimana anda boleh membuka akaun dan mulakan perdagangan.

FinCom

Bagaimana Olymp Trade Berfungsi

Olymptrade berfungsi hanya dengan kaedah perdagangan Fixed Time Trades. Ia adalah kaedah paling efisien yang telah terbukti dapat berfungsi pada kebanyakan platform perdagangan. Kaedah ini membolehkan pemain membuat ramalan pada beberapa jenis pasaran atau aset yang tersedia pada platform. Jika anda memilih untuk berdagang mata wang, anda hanya perlu klik pada arah naik atau jatuh untuk membuat ramalan anda. Anda akan mendapati carta perdagangan pada bahagian kiri skrin anda dan beberapa ciri tambahan seperti penunjuk teknikal dan analisis.

Selain itu, pada bahagian bawah skrin, anda akan mendapati sejarah perdagangan yang memberi anda gambaran ringkas posisi pasaran pada sekilas pandang.
Walau apa pun, sebelum anda berjaya menjalankan sebarang dagangan, anda perlu membuka akaun. Sama ada ia adalah akaun demo atau akaun sebenar, anda harus log masuk dan mendaftar sebagai ahli. Jadi, apa yang perlu anda lakukan?

Bagaimana Membuka Akaun Demo dan Mula Perdagangan

Sebelum anda mengambil keputusan untuk membuka akaun di Olymp Trade, anda harus tahu bahawa terdapat dua jenis akaun tersedia. Anda boleh pilih untuk membuka akaun demo atau akaun standard. Mari kita lihat dan ketahui perbezaan utamanya.

 • Akaun Demo

Pemain paling profesional pun bermula sebagai pemula, kan? Sudah tentu, pemula pada mana-mana platform perdagangan bermula dengan akaun demo. Ia adalah penting untuk mendaftar dahulu dengan akaun demo dan teruskan dengan akaun wang sebenar apabila anda sudah betul-betul bersiap dengan kemahiran perdagangan yang diperlukan.  Jadi, bagaimana anda membuka akaun demo? Di bawah adalah panduan langkah demi langkah untuk membantu anda melalui proses pendaftaran. Ikuti langkah ini untuk berhasil mendapatkan akaun demo pada Olymp Trade.

 1. Langkah #1 – Lawat laman rasmi Olymptrade
 2. Langkah #2 - Klik “buka akaun baru”
 3. Langkah #3 – Daftar masuk sebagai ahli dan sahkan dengan alamat e-mel anda.
 4. Langkah #4 – Sahkan terma dan syarat serta pilih akaun demo untuk memulakan perdagangan.

Anda boleh menggunakan wang maya yang diberikan dalam akaun demo anda untuk latihan.

Akaun Demo & Standard

 • Akaun Standard

Ini hanyalah akaun demo lanjutan. Bagaimanapun, untuk menyertai platform ini, terdapat beberapa syarat yang perlu dipatuhi. Pertamanya, anda dikehendaki membuat deposit minimum sebanyak $10. Deposit ini akan memberikan anda akses kepada sejumlah 10,000 wang maya dalam akaun demo anda.

Jenis Perdagangan Dan Pembayaran Keluar

Biasanya, kebanyakan platform menawarkan 6 atau 7 jenis fixed time trades perdagangan. Ini termasuklah tinggi/rendah atau panggil/letak, satu sentuhan dan jangka panjang, dan tangga serta pasangan. Walau bagaimanapun, dengan Olymp Trade, terdapat cuma satu jenis dagangan, iaitu dagangan asas atau tinggi/rendah. Untuk membantu anda mempunyai pemahaman yang baik, mari lihat dengan lebih terperinci pada fixed time trade tinggi/rendahnya.

 • Fixed time trade tinggi/rendah

Apabila anda mempunyai minimum $10 sebagai deposit anda dan yang tinggal cuma untuk dagangan tinggi atau rendah, ia seperti peluang sempurna untuk anda, terutamanya jika anda seorang pemula. Namun, jika anda seorang pro, terdapat manfaat lebih besar kerana anda dapat memilih emas atau perak anda, pasangan mata wang, atau aset yang anda ingini dan mula perdagangan dengan jumlah minimum serendah $1. Walaupun masa tamat dihadkan hanya 24 jam, anda akan dapat menikmati fixed time trades mereka yang banyak ini.

Reka Bentuk Dan Susun Atur

Jika anda adalah peminat glamor dan reka bentuk, anda akan betul-betul suka dengan reka bentuk serta susun atur yang diterapkan dalam Olymp Trade. Butang dan kekunci navigasinya diletakkan dengan strategiknya untuk meningkatkan kecantikan serta kesederhanaannya. Dengan versi komputer atas mejanya, ciri pertama yang ketara adalah carta dagangan besar yang seperti meliputi lebih daripada separuh laman itu. Ia mempunyai garis yang bersih dan tindak balas yang pantas untuk memastikan pengalaman perdagangan anda adalah yang terbaik. Pada bahagian kirinya, anda akan menemui kekunci navigasi atas dan bawah, masing-masing berwarna hijau dan merah. Di sebelah bawah, adalah bahagian pemasaan dan jumlah, diletakkan strategik di samping carta perdagangan yang besar itu.

Untuk menjejaki sejarah perdagangan anda, laman ini mempunyai bahagian berasingan di bawah carta. Anda mendapat maklumat langsung untuk dagangan terbuka atau tertutup anda. Seterusnya, anda boleh memulakan perbualan dengan pasukan sokongan pada bahagian paling bawah halaman. Jika anda seorang ahli Expert, anda boleh berbual dengan Pengurus Expert peribadi anda pada bahagian bawah tangan kanan laman ini. Reka bentuk dan susun aturnya yang anggun akan membuatkan anda sukakan semua tentang Olymp Trade, walaupun sebelum anda mula perdagangan.

Olymp Trade Ciri-ciri Unik

Jelasnya, anda tidak akan terlepas satu atau dua perkara yang membuatkan Olymp Trade sebagai sebuah platform perdagangan yang luar biasa hebat. Perkara paling ketara adalah daripada mula anda terpandang platform ini adalah keunikannya. Tidak diragui lagi bahawa Olymptrade sememangnya berbeza daripada kebanyakan platforms. Yang teratas dalam senarai adalah alat perdagangannya. Ia mempunyai sejumlah sumber dan alat perdagangan yang berfungsi meningkatkan keupayaan perdagangan klien mereka.

Di samping itu, bahagian pembelajaran mempunyai material yang banyak untuk membimbing pedagang baru untuk bagaimana membuat dagangan dengan jayanya. Selain itu, terdapat e-buku percuma, webinar, dan tutorial interaktif, di mana pedagang boleh mengakses semua maklumat yang mereka perlukan berkenaan perdagangan. Maklumat ini betul-betul boleh dipercayai dan hanya mengambil masa 1 atau 2 saat untuk memuat turunnya.

Ciri-ciri Unik

Platform Mudah Alih Olymp Trade

Anda tidak pernah berdagang dengan platform mudah alih yang hebat sehingga anda mencuba Olymp Trade. Semestinya, dengan trend perdagangan semasa, anda memerlukan aplikasi mudah alih yang lebih pantas, boleh dipercayai, responsif, dan terkini. Olymptrade memahami kepentingan teknologi, dalam dunia digital semasa, dan oleh itu, menawarkan aplikasi mudah alih dipercayai dengan kefungsian yang terkini yang serasi dengan peranti iOS dan Android, kedua-duanya sekali. Aplikasi adalah lebih kurang versi komputer atas mejanya, tetapi mempunyai beberapa pilihan tambahan yang meningkatkan ketercapaian dan tindak balasnya.

Platform Mudah Alih Olymp Trade

Akademi Olymp Trade

Jika anda mahu belajar dan berdagang dengan pro, Akademi Olymp Trade adalah tempatnya. Platform menawarkan institusi pembelajaran di mana pedagang pemula dan profesional boleh menajamkan kemahiran mereka pada bayaran yang berpatutan. Akademi diuruskan oleh pedagang profesional yang memastikan anda dikemas kini dengan kemahiran terkini yang diperlukan dalam dunia perdagangan.

Deposit Dan Pengeluaran

Membuat deposit atau pengeluaran pada Olymp Trade adalah agak mudah dan tepat. Jika anda mahu menikmati transaksi cepat dalam platform ini, dinasihatkan untuk menggunakan e-dompet. Juga, untuk menikmati perkhidmatan ini tanpa kesulitan, pastikan akaun perdagangan anda telah disahkan sepenuhnya. Di bawah adalah sorotan pilihan pembayaran mereka dan had minimum dan maksimum masing-masing.

 • Deposit

Pilihan Pembayaran

Had Minimum

Tempoh diproses

Visa

$10

24 jam

Neteller

$10

24 jam

Skrill

$10

24 jam

Webmoney

$10

1-5 hari bekerja

Qiwi

$10

1-5 hari bekerja

Pemindahan Bank

$10

1-5 hari bekerja

 • Pengeluaran

Pilihan Pembayaran

Had Maksimum

Tempoh diproses

Visa

$10,000

24 jam

Neteller

$10,000

24 jam

Skrill

$10,000

24 jam

Webmoney

$10,000

1-5 hari bekerja

Qiwi

$10,000

1-5 hari bekerja

Pemindahan Bank

$10,000

1-5 hari bekerja

Deposit Dan Pengeluaran

Sokongan Mesra Pelanggan

Ini adalah salah satu ciri paling popular dalam Olymp Trade. Perkhidmatan mesra pelanggannya adalah agak luar biasa kerana anda dapat menikmati menu lengkap daripada e-mel, forum sokongan, nombor telefon dan banyak lagi. Mereka beroperasi 24 jam sehari melalui e-mel, nombor telefon, atau bual langsung. Dengan Olymptrade, anda dijamin, mereka akan membalas anda dengan serta-merta atau selepas beberapa minit.

Soalan-soalan Lazim

 • Adakah Olymp Trade betul?

Ya, ianya adalah 100% betul. Anda tidak perlu risau ditipu kerana mana-mana yang ditawarkan pada platform ini diperiksa dan dilatih oleh pasukan berpengalaman tinggi.

 • Bonus Apakah Yang Tersedia Untuk Pemain Baru?

Olymp Trade kebanyakannya mengkhusus pada tahap permulaan dengan menyediakan klien mereka dengan deposit minimum cuma $10. Namun, walaupun mereka tidak menawarkan banyak insentif menarik, mereka memberi ganjaran bonus sekali-sekala kepada klien mereka dari masa ke masa termasuk ganjaran tambahan untuk rujukan.

Akaun Expert juga tersedia untuk Pedagang Expert. Untuk menjadi seorang Expert, diperlukan satu deposit berjumlah $2000 atau 2000 euro, bergantung kepada mata wang akaun.

Pedagang Expert mendapat kelebihan termasuklah perunding Expert peribadi, strategi rahsia dan webinar, meningkatkan keuntungan pada satu dagangan – sehingga 92% dan dagangan bebas risiko.

Pedagang Expert

 • Apakah Deposit Minimum?

Dengan deposit minimum cuma $10, anda dapat menikmati perdagangan dengan Olymp Trade. Di samping itu, anda mendapat akses kepada 10,000 wang maya dalam akaun demo anda. Dagangan minimum yang anda boleh lakukan pada Olymp Trade adalah $1. Memang, tiada cara lain lagi untuk bebas daripada mana-mana platform perdagangan melainkan Olymp Trade dengan dagangan $1 dan akaun demo percuma.

 • Saya terlupa kata laluan saya, bagaimana untuk set semula?

Klik pada “lupa kata laluan” dan satu pautan set semula akan dihantar kepada e-mel berdaftar anda. Gunakan pautan itu untuk set kata laluan baru dan teruskan perdagangan dengan Olymp.

 • Ada aplikasi mudah alih / tablet?

Ya. Olymp Trade mempunyai salah satu aplikasi mudah alih terbaik dalam pasaran. Anda boleh menemuinya dalam Google Play Store atau iTunes.

 • Boleh saya keluarkan dana daripada akaun demo saya?

Malangnya, anda tidak boleh mengeluarkan wang maya di dalam akaun demo anda. Jumlah ini digunakan untuk anda berlatih dan anda harus membuat deposit dalam akaun sebenar anda dan lakukan dagangan berjaya untuk menikmati pengeluaran.

 • Boleh saya buka akaun lain?

Tidak. Olymp Trade mengehadkan kliennya hanya satu akaun seorang.

 • Bahasa Sokongan Pelanggan?

Inggeris, Rusia, Turki, Sepanyol, Portugis, Thai, Malaysia, Vietnam, Indonesia.

Kesimpulan Ulasan

Berdasarkan pada prognosis platform, tidak dapat disangkal lagi bahawa Olymp Trade adalah pemain besar dalam pasaran Fixed time trades. Tambahan pula, pendekatan mereka terhadap pedagang baru dan tidak berpengalaman sangat mengagumkan. Jika anda menghadapi kesukaran dalam memahami dunia perdagangan, ini adalah tempatnya. Anda akan nikmati perdagangan serendah $1 dan latihan dari akademi mereka. Walaupun ia mungkin lebih tertumpu kepada pedagang baru atau sesiapa sahaja yang mencari laman perdagangan hebat untuk pemula, ianya agak bagus untuk pedagang berpengalaman yang mahu menghasilkan lebih wang. Jadi, mahukah anda mulakan dan menjana wang sebagai pedagang? Klik di sini untuk melawat laman web mereka dan cubalah.

Pro

 • Ia mempunyai deposit minimum yang sangat rendah
 • Sokongan mesra pelanggannya adalah luar biasa
 • Menawarkan Program Expert, termasuklah insentif dagangan bebas risiko & perunding peribadi.
 • Ia mempunyai akademi perdagangan

Kontra

 • Ia mempunyai aset terhad.